Benodigdheden

1. Beer Pong tafel (244 x 61 x 71 cm)
2. Beer Pong cups (470 ml)
3. Beer Pong ballen
4. Heel, heel, héél veel BIER

De Teams

Maak twee teams van minimaal 2 personen en kies tactisch. Wie heeft de beste werptechnieken en wie kan het meeste drinken?

De Opstelling

Aan elke kant van de tafel wordt met tien cups een 4-3-2-1-opstelling gemaakt in een vorm van een driehoek

Wash Cup (Water Cup)

Elk team heeft één cup met water. Hiermee reinig je de ballen en zorg je dat de bal minder goed uit de cup springt.

De Beer Pong Cups

Vul de cups tot de eerste rand met bier. Gebruik je geen originele cups? Vul ze dan voor 1/3.

Wanneer drinken?

Wanneer de bal in een cup word gegooid. Gooi je een bal in de cup met een stuiter, dan moeten er twee cups gedronken worden.

Don't touch the table!

De tafel mag niet aangeraakt worden tijdens het gooien.

Verdedigen

Stuitelballen mogen na een stuit afgeweerd worden. De speler die een directe bal zonder stuit afweert drinkt een cup van zijn eigen team leeg.

Lompe Geit

Wordt de Beer Pong bal over de tafel gegooid zonder dat de tafel wordt geraakt, dan moet degene die heeft gegooid een eigen cup leegdrinken.

Rerack

Tijdens het spel mag er drie keer een rerack worden aangevraagd. De ene partij mag dan eisen dat de andere partij de cups terugzet in de basisvorm. Voor gevorderde spelers kan dit verlaagd worden naar twee, één of zelfs nul keer. Tijdens de rerack mogen er geen ballen worden gegooid.

Kings Ball

Er zijn twee manieren om het spel in één keer te beëindigen:
1. Als twee ballen in dezelfde cup worden gegooid is het spel meteen afgelopen.

2. Als de bal belandt in een Beer Pong cup van een onoplettende speler als daar nog drank in zit. De verliezende partij moet de HELE tafel leegdrinken!

Einde van het spel

Het spel is afgelopen als alle cups van één ploeg weggespeeld (dus leeggedronken) zijn. De verliezende ploeg moet nu alle overgebleven cups van de tegenstander leegdrinken. Veel succes!

Schot Technieken

Het boogje

De populairste techniek van allemaal. De bal word met een boog richting de cup van de tegenstander gegooid.

De snelle bal

Met een strakke worp de bal richting de cup van de tegenstander gooien. Deze gooi is voornamelijk gunstig als er al een bal in de cup van de tegenstander zit.

De stuiterbal

De bal met een stuit richting de cup van een tegenstander gooien. Als een stuiterbal erin gaat, telt deze dubbel. Nadat de bal de tafel heeft geraak mag de tegenpartij de bal vangen of wegslaan. Dit heeft verder geen gevolgen.