Benodigdheden

1. Beer Pong tafel (244 x 61 x 71 cm)
2. Beer Pong cups (470 ml)
3. Beer Pong ballen
4. Heel, heel, héél veel BIER

Speelveld

Het spel wordt gespeeld op een Beer Pong tafel van 244 x 61 x 71 cm, maar een gewone, langwerpige tafel is uiteraard ook prima. Beer Pong tafels zijn bij ons in verschillende, unieke (want: door onszelf ontworpen) designs verkrijgbaar. Voordeel van onze tafels is bovendien dat deze in hoogte verstelbaar zijn en dus afgesteld kunnen worden op een prettige werkhoogte, wat nét even lekkerder ‘pongt’. Opgeklapt nemen ze weinig ruimte in, dus er is altijd wel een opbergplekje te vinden voor als de tafel even niet in gebruik is.

De Teams

Beer Pong is op verschillende manieren te spelen. De basisopstelling bestaat uit twee teams van twee personen. Deze teams zijn eventueel uit te breiden naar drie of meer personen. Ook is het mogelijk om met vier teams van twee of meer personen te spelen. De ploegen stellen zich ieder op aan hun kant van de tafel, achter hun opstelling van bekers. Er spelen steeds twee ploegen tegen elkaar.

De Opstelling

Aan elke kant van de tafel wordt met tien bekers een 4-3-2-1-opstelling gemaakt in de vorm van een driehoek. Op onze Beer Pong tafels wordt deze opstelling al aangegeven. Voor een extra snelle ronde, of een ronde waarin een sterkere drank wordt gebruikt dan bier, kan ook met zes bekers in een 3-2-1-opstelling worden gespeeld.

Wash Cup (Water Cup)

Elke ploeg heeft de beschikking over een zogenaamde Wash Cup. Deze is gevuld met water en wordt gebruikt om de bal in te reinigen of om de bal mee te bevochtigen, zodat deze minder makkelijk uit het bekertje springt.

Vaardigheden

Welke vaardigheden zijn handig bij het spelen van Beer Pong?

Goed bestand zijn tegen alcohol. Hoe eerder je dronken bent, hoe lastiger het wordt om raak te gooien en te winnen. Dit is dus een belangrijke vaardigheid! Een goede bodem is hierbij natuurlijk nooit weg, dus hou het nummer van de pizzakoerier bij de hand.

Diepte-inzicht. Wie de afstand tussen de bal en de cup goed kan inschatten, heeft een streepje voor.

Techniek. Weet wanneer je welke worp het beste kunt gebruiken.

De Beer Pong Cups

Voor dit spel zijn speciale Beer Pong Cups beschikbaar. Deze zijn steviger én een maatje groter dan ‘normale’ plastic bekers. Ze zijn afwasbaar en kunnen heel veel rondes mee. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende kleuren en hoeveelheden. De cups worden ongeveer halfvol geschonken met bier. Tip: het spel kan het beste gespeeld worden met ‘gewoon’ bier. Zwaardere soorten of sterke drank wordt niet aanbevolen, omdat het spel dan vaak snel is afgelopen. Uiteraard is het niet verboden om deze dranken te gebruiken.

Het Gooien

Als er wordt gegooid, mag de hand op het moment van het loslaten van de bal NIET over de rand van de tafel komen. Gebeurt dit wel, dan telt de worp niet en gaat het spel gewoon verder.
Bij een stuiterbal mag de Beer Pong bal na het moment van stuiteren van de tafel weggeslagen worden. Komt de bal achter de tafel, dan mag deze gewoon worden aangeraakt.

Er moet een cup worden leeggedronken als de bal wordt onderschept door de tegenpartij voordat die een cup of de tafel raakt, of als de bal over de tafel heen schiet.

Lompe Geit

Wordt de Beer Pong bal over de tafel gegooid zonder dat de tafel wordt geraakt, dan moet degene die heeft gegooid een willekeurige eigen cup leegdrinken.

Rerack

Tijdens het spel mag er drie keer een rerack worden aangevraagd. De ene partij mag dan eisen dat de andere partij de cups terugzet in de basisvorm. Voor gevorderde spelers kan dit verlaagd worden naar twee, één of zelfs nul keer. Tijdens de rerack mogen er geen ballen worden gegooid.

Einde van het spel

Het spel is afgelopen als alle cups van één ploeg weggespeeld (dus leeggedronken) zijn. De verliezende ploeg moet nu alle overgebleven cups van de tegenstander leegdrinken. Veel succes!

Kings Ball

Er zijn twee manieren om het spel in één keer te beëindigen:
1. Als twee ballen in dezelfde cup worden gegooid is het spel meteen afgelopen.

2. Als de bal belandt in een Beer Pong cup van een onoplettende speler als daar nog drank in zit. De verliezende partij moet de HELE tafel leegdrinken!

Schot Technieken

Er zijn drie manieren van werpen bij Beer Pong: de boog, de snelle bal en de stuiterbal. De meest voorkomende techniek is het boogje.
Het boogje: De bal wordt met een boog richting de cup van de tegenstander gegooid.

De snelle bal: Met een strakke worp wordt de bal richting de cup van de tegenstander gegooid. Dit is met name een gunstige worp als er al een bal in de cup van de tegenstander zit.

De stuiterbal: De bal wordt met een stuit richting de cup van een tegenstander gegooid. Bereikt de bal het doel (dus de cup), dan telt de worp dubbel en moeten er twee cups worden leeggedronken. Maar let op! De bal mag door de tegenpartij worden gevangen of weggeslagen nadat deze gestuiterd heeft. Als dat gebeurt heeft dat verder geen gevolgen voor het spel.